Hanya dengan 3 langkah mudah

Berikut adalah langkah untuk anda daftar Visa ETA anda dengan kamiSekiranya anda mempunyai soalan,
sila buat pesanan melalui emel atau hubungi +603-8959 6242

FAQ

Soalan yang biasa kami terima

Apakah maksud ETA Australia ini?
ETA Australia bermaksud Electronic Travel Authorization to enter Australia. Negara Australia hanya memberikan kelebihan kepada Negara tertentu sahaja untuk memohon visa kemasukkan ke Negara mereka menggunakan Elektronik Visa ini.
Berapa lama tempoh Visa ETA ini sah?
Visa ETA adalah sah selama 12 bulan, tetapi jika kesahihan pasport pemohon adalah kurang dari 12 bulan, tarikh luput pasport akan dipertimbangkan. Setiap kemasukkan ke Australia, pemegang passport hanya sah tinggal tak lebih 90 hari dari tarikh kemasukkan.
Berapa lama untuk proses ETA ini?
Normal adalah diatara 24jam (selalunya kurang 12 Jam). Urgent adalah kurang dari 3 jam
Bagaimana jika ETA saya tidak lulus?
Jawapan kelulusan akan kami maklumkan melalui email. Jika tidak lulus, pemegang passport perlu untuk kemukakan rayuan kepada kedutaan Austaralia dengan memberikan maklumat lanjut serta borang rayuan yang akan kami sertakan di dalam email nanti.
Bagaimana untuk menyemak sama ada ETA ini sah atau tidak?
Anda boleh menyemak melalui 3 cara, hubungi syarikat penerbangan, melalui kedutaan Australia dan membuat semakan dengan “system Check-in” airline/ eta kami di pejabat kami.
Selain daripada Passport Malaysia, Passport negara mana lagi yang boleh buat ETA ini?
Andorra, Austria, Belgium, Brunei, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hong Kong (SAR), Iceland, Ireland, Italy, Japan, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Monaco, The Netherlands, Norway, Portugal, Republic of San Marino, Singapore, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, United Kingdom, United Kingdom, United States of America, Vatican City
Apakah saya memerlukan tiket penerbangan dan hotel booking untuk memohon ETA?
Tidak perlu sama sekali. Nasihat kami, buat ETA ini sekurang-kurangnya 2 bulan sebelum tarikh berlepas. Ini kerana jika permohonan anda ditolak, anda mempunyai masa yang secukupnya untuk membuat rayuan atau memohon VISA lain dengan embassy.